top of page
coventry-garden-973852_1280.jpg

Angol nyelvi kommunikáció gyorsan, könnyedén

Az angol nyelv 22 éve része az életemnek, szakmailag és magánemberként, ebből 17 év külföldön. Ez a lelkesedés ma is él.

Eleged van abból ahogy az angolt tanultad eddig? Sokan egy teremben, témák melyek nem érdekelnek, könyv és munkafüzet meg mások diktálják a tempót, csak feladat, tesztek meg nyelvtan? Esetleg frusztrál, hogy nem a saját tempódban haladsz? Amit tanultál nem tudod használni az életben? 

Ha komolyan szeretnéd jelentősen javítani az angol nyelvi készségedet, szívesen segítek, és tudok is mert én is átmentem ugyanezen még 1995-96-ban.

Egy kommunikáció intenzív, gyakorlatra koncentráló módszert ajánlok, ahol a foglalkozások a Te céljaidra és kívánságaidra szabottak.Olyan témakört választasz  amely fontos neked és közel áll a szívedhez. A foglalkozások a követik a saját tempódat, de a komfortzónádon kissé kívül.

A módszer lényege az értelmi és érzelmi intelligenciád optimális és összehangolt használata a mélyebb, gyorsabb és tartósabb tanulás valamint nyelvi berögződés érdekében.

A "heart-brain-interaction" (azaz az érzelem és értelem összehangolása) módszerről röviden:

 

A módszer éppúgy támaszkodik a kognitív intelligenciára mint amennyire a pozitív érzésekre, érzelmekre valamint a józan észre. Találkoztál már olyan módszerrel amely ennyire elismeri az érzelmi intelligencia fontosságát és támaszkodik rá? A módszer lényege az értelmi (IQ) és érzelmi (EQ) intelligenciád optimális és összehangolt használata. Röviden: amikor a szív és az elme egymással összhangban működik képes vagy jelentősen javítani a tanulás minőségén és gyorsítani azt.

A részleteket megtudhatod ha átnézed az alábbi pontokat (GY.I.K. "gyakran ismételt kérdések"):

Technikai okok miatt a témákat magyar (#1-12) és angol (#13-24) nyelveken egyszerre jelenítjük meg.

 • Az angol nyelvvel való személyes tapasztalatom
  A megközelítés és módszer, amit alkalmazom, kissé szokatlannak, unortodoxnak tűnhet. Ez megérthető abból, ahogy az angol nyelvet elsajátítottam. (1) Sosem tanultam az angol nyelvet szervezett, sematikus módon. Sosem voltam angolórán. Folyamatosan szedtem magamra, ahogy jött (2001-től angol anyanyelvű mentor segítségével). Amikor, 1995-ben, a banki szektorban kezdtem el dolgozni, magyarul is alig tudtam valamit arról, hogyan működik egy bank, nemhogy angolul. A felvételi interjú francia nyelven folyt (egy francia banknál), mivel az angol tudásom egyszerűen nem volt elég jó. 1996 közepére elértem azt a szintet amelyen könnyedén boldogultam munkám során, amely belső szabályzatok létrehozása volt angol nyelven. Ezt az eredményt az elkötelezettségemnek, eltökéltségemnek és a kemény befektetett munkának köszönhettem. Mivel munkám sikeres volt, megnyílt számomra az út a banki karrier előtt... (2) A banki és befektetési szektorban töltött 22 évből 17-et külföldön töltöttem más-más intézménynél, más-más országban, különböző kultúrákból összetett csapatok tagjaként. Az angol nyelvet napi szinten használtam (és használom) napi kommunikáció során, munkám során és (egy ideig) a magánéletben is. (3) Habár, a munkámnak köszönhetően, az íráskészséget elég korán elsajátítottam, a beszéd és szövegértés teljes elsajátítása sokkal hosszabb időt vett igénybe. Ha a beszédre és szövegértés gyakorlására nagyobb hangsúlyt fektettem volna, megfelezhettem volna ezt az időt. (4) Világossá vált mennyire fontos az orális és aurális kommunikáció rendszeres gyakorlása. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás mindennap. Amit nem használunk azt az agyunk kitörli az aktív memóriából. (5) Összefoglalva, az alábbiak segítették angol nyelvi fejlődésemet: (a) A tudatos választás, hogy megtanuljak úszni (1995) miután mély vízbe ugrottam (azaz olyan feladatot vállaltam el amelyhez nem voltak meg a képességeim). (b) Sürgősség tudata, ahhoz, hogy mielőbb helyesen tudjak írni és beszélni, valamint a tudatos lépések annak érdekében, hogy ezt a célt elérjem. (c) Elszántság a rengeteg befektetett többletenergia érdekében. (d) Napi gyakorlat rengeteg beszéddel. (e) Élő nyelvi környezet amely sokat segít a feljődésünk követésében valamint lehetőség azonnali visszajelzésre. (f) Angol anyanyelvű mentor (és kolléga) aki folyamatosan mellettem volt és segített amikor kértem.
 • Módszer (1): az érzelmek fontossága
  Növekedésedhez, fejlődésedhez fel kell kutatnod és fel kell szabadítanod a pozitív érzésekben és érzelmekben rejlő potenciált. Szavakat, kifejezéseket, mondatokat, amikor pozitív érzelmek kötődnek hozzájuk, sokkal tovább megőrizzük és sokkal könnyebben hívjuk elő. (Valójában ugyanezt érjük el a negatív érzelmekkel is de élvezni szeretnénk amit csinálunk, nem?) Hagyd az értelmedet és érzelmedet, hogy harmonikusan kapcsolódjanak, együttműködjenek. Így életenergiád szabadon áramlik és sokkal inkább képes vagy arra, hogy teljes mértékben kihasználd a benned lévő potenciált. Ezáltal gyorsabban is tanulsz. (1) Válaszd ki azokat a témákat, témaköröket amelyeket szeretsz, amelyekhez érzelmileg kapcsolódni tudsz, amelyekhez kötődsz. Ezek a témák képezik majd az alapját és kiindulópontját nyelvi készséged fejlődésének és kiterjesztésének. (2) Képzeld el, hogy könnyedén jönnek belőled a szavak és erőfeszítés nélkül beszélsz angolul. Lásd magad milyen messzire jutottál és mennyire jól érzed magad a bőrödben. (3) A foglalkozások alatt teljes figyelmedet és koncentrációdat odaadod a választott témának. Élvezed amit csinálsz.
 • Módszer (2): A kommunikáció és gyakorlat fontossága
  Nyelvet tanulni olyan könnyű mint vizet inni vagy lélegezni; nem igényel semmi olyan extra képességet, amely ne lenne meg benned! A kisgyermek nagyon rövid idő alatt tanulja meg az anyanyelvét. Akkor most, amikor motivált és tudatos vagy: miért ne tudnád gyorsabban elsajátítani? Általános szabály A terved majd azt tükrözi amiben fejlődni szeretnél és ez a terv lesz a foglalkozások alapja. Ha az a terved, hogy íráskészségedet fejleszd akkor az írást gyakorlod majd. Ha az a terved, hogy másokkal hatékonyabban kommunikálj, akkor beszédet, szövegértést, olvasást gyakoroljuk. Magyarul, a foglalkozások a Te igényeidre szabottak. Javasolt módszer Az orális (beszéd, olvasás) és az aurális (szövegértés) kommunikációs képességek fejlesztése egy hatékonyabb módszer. Több előnye van és határozott javaslatom az, hogy ebbe az iránybe induljunk. Miért? (1) Közvetlenül ki vagy téve az élő szövegnek, szövegkörnyezetnek. Így látod, hallod hogy beszél egy angol anyanyelvű, hogyan alkot egy mondatot, amihez szép lassan hozzászoksz (először legyen meg a összbenyomás és összkép, utána jöhetnek a részletek). (2) Szókincs, nyelvtan, kifejezések mind élő szövegkörnyezetből, élő nyelvi szerkezetekből jönnek; egy élő szövegkörnyezetre mindig könnyebben kapcsolódsz rá és hívod azt elő. (3) Kész mondatok és kifejezések lesznek elérhetők számodra, amiket rögtön használni tudsz. A foglalkozások irott, video és audio anyagra támaszkodnak. Olyan témákra amelyeket te választasz. Az én dolgom itt annyi, hogy elérhetővé teszem a megfelelő anyagot számodra, megtartva a szövegértés, beszéd, olvasás és írás közti egyensúlyt. Nyelvtan A nyelvtant az adott témából és szövegkörnyezetből (írott, video vagy audio anyagból) kiindulva vitatjuk meg. Az orális és aurális kommunikációra fektetve a hangsúlyt az adott nyelvtani szabály alkalmazását és használatát rögtön vissza is tudod vezetni és össze tudod kapcsolni az adott témában megfigyelt mondatokkal.
 • Amiben tudok segíteni és amiben nem
  Amiben/ amivel tudok segíteni Egy tervet elkészítésében, amelyet a Te igényeidre szabunk; Olyan témák nyelvi feldolgozásában, amelyek érdekelnek és közel állnak a szívedhez; Olyan ütemterv kialakításában amely a te tempódhoz és körülményeidhez igazodik; Olyan szövegértési-, olvasási- és video- anyag összeállításában és feldolgozásában melyek egy kicsit kívül esnek a komfortzónádon (nehéz és megvalósítható); Sok gyakorlatban és gyakorlásban: szövegértés, beszéd, fordítás, memoriterek, ismétlés, szövegtanulás; Élő környezet, mondatok, kifejezések használatában, amiket rögtön tudsz a gyakorlatban használni; Írásban, annyiban, amennyiben az a fordításhoz és nyelvtanhoz szükséges; Sok gyakorlásban sok hibával (és az arra való bátorításban, hogy hibázz); Nyugodt környezet nyújtásában; A szükséges technikai háttér biztosításában; Olyan foglalkozások vezetésében amelyeken élvezettel vagy jelen; Osztatlan figyelmemmel és útmutatással egyéni foglalkozásokon keresztül; Amiben/ amivel NEM tudok segíteni Iskolás típusú, sematikus, könyveket, munkafüzetet, fix témát és fix menetrendet követő módszerben; Tesztekkel; Házi feladatokkal (az órán kívüli gyakorlás, feladatmegoldás motiváció és elhatározás kérdése, így a Te érdeked. Viszont, bátorítalak arra, hogy néha-néha lefordítsd, megtanuld és visszamond a megbeszélt anyagokat); Túlzottan sok írásos gyakorlatban, hacsak nem ez a célod/ szándékod; Nyelvtudományos precizitásban és megközelítésben, a nyelvtanra összpontosítva; Túl sok elméletben; Egy olyan környezetben és mentalitásban amely azt várja tőled, hogy hibátlanul beszélj;
 • A tanulási folyamatról
  (Te) Ismerteted konkrét céljaidat, körülményeidet, kívánságaidat, mennyi munkát szándékozol a foglalkozásokba beletenni valamint azt az időkeretet amit a céljaid elérésére kitűztél. (Én) Értékelem és megállapítom az jelenlegi nyelvi szintedet valamint azokat a legfontosabb hiányosságokat amelyeket pótolni kell (a céljaid eléréséhez). (Mi) Részletezzük a céljaidat, fejlődésed legfontosabb állomásait, az ezekhez szükséges időkeretet és kialakítunk egy menetrendet. (Te) Kiválasztod azokat a témaköröket amikkel dolgozni szeretnél. (Én) Összeállítom a választásodnak megfelelő hang-, olvasási- és videoanyagot. (Mi) Feldolgozzuk az egyes témákat a menetrendet követve (ez a foglalkozások lényege). (Én) Követem és értékelem hogyan haladsz, fejlődsz a menetrendhez képest.
 • Mi az előnye az egyéni foglalkozásoknak?
  A foglalkozások alatt teljes mértékben rád tudok figyelni; Teljes erőbedobással tudsz dolgozni a foglalkozások alatt, azonnal kapsz visszajelzést és segítséget; Nincs csoportzaj, unalom, frusztráció amelyek, egyébként, a csoportdinamika részei lennének; A foglalkozásokra, haladásodra vonatkozó konkrét igényeidnek meg tudok felelni; A terv a te céljaidnak és igényeidnek megfelelően alakítható;
 • Mi az én szerepem?
  Amikor igazán motivált vagy arra, hogy fejleszd az angolodat (vagy bármi mást), nem tanárra van szükséged (te vagy saját magad tanára ebben az esetben). Az én szerepemet sokkal inkább útmutatóként, coach-ként látom, aki segíti és felügyeli a haladásodat. Egyben olyan segítőként dolgozom veled, aki megszervezi és gondoskodik arról, hogy a fejlődésedhez szükséges minden feltétel biztosítva legyen.
 • Mik az elvárásaim?
  (1) A nyelvtanulás nem megy egy varázsütésre. Te éred ezt el egyenletes munkával, odaadással és motivációval. Élvezetesnek találod majd, amikor a tudásod és vele az önbizalmad növekszik. (2) Világosan fogalmazd meg mit szeretnél elérni, mennyi időt szánsz erre és mennyi munkát szeretnél ebbe befektetni. Nem számít, hogy a társalgási vagy üzleti angolodat szeretnéd fejleszteni, mindkettőben tudok segíteni. (3) Legalább alapszintű nyelvtudásod legyen. (4) Nyitottság, motiváció és ellazultság fontosak a folyamatos haladáshoz. Vizualizáld, hogy könnyedén belszélsz és érteted meg magad angolul. Tudd, hogy amikor belül készen állsz, akkor ezt képes vagy kívül is megjeleníteni. (5) Engedd el a tökéletesség gondolatát és engedd magad hibázni! A legjobbat azzal teszed, hogy tudomásul veszed a hibákat és kijavítod azokat. Hibáid és kudarcaid üteme és gyakorisága határozza meg azt, hogy milyen gyorsan fejlődsz. (6) Tudatosíts, hozz a felszínre bármilyen negatív képet, érzést, gondolatot a képességeidre vonatkozóan. Örömmel segítek abban, hogy ezeket a képeket, érzéseket pozitívvá tudd változtatni és ez a pozitív energia dolgozzon érted.
 • Video- vagy személyes foglalkozások?
  Határozottan javaslom a személyes foglalkozásokat, jelenlétet. A videófoglalkozás elfogadható, úgy, hogy ezt a kivételek elvén tartjuk. A videón keresztüli kapcsolódást egy kényelmi megoldásnak tartom. A kényelmi megfontolás előtérbe helyezése a részedről viszont más fényben tünteti fel a te eltökéltségedet és motivációdat (gyengíti). A videó-foglalkozások meglétének feltétele az zavartalan internet kapcsolat, kiváló videóminőség, megszakítás nélküli videó.
 • Helyszín
  A foglalkozásokat nyugodt, laza, kényelmes és stílusos környezetben tartjuk. A pozitív és barátságos környezet fél siker. Hagyd, hogy áthasson ez az érzés és lazítsd el az elmédet; ez növeli a tanulási képességedet. A fő helyszín a "MOM Park Otthoni Iroda", amely a bevásárlóközpont közvetlen közelében helyezkedik el. Van egy alternatív helyszín is amely a "Belvárosi Otthoni Iroda" nevet viseli és amely a Ferenciek tere közelében van. Ez a helyszín akkor használható amikor nincs aktuális foglalás rövidtávú látogatók részéről. Nézd meg a képeket és leírást ezekről a helyszínekről, amiket a "Helyszín" menü alatt találsz meg. Irodámon kívüli foglalkozásokról: Kérésedre tarthatjuk a foglalkozásokat a te irodádban is. Ez bizonyos körülmények között és feltételekkel lehetséges amelyek a következők: az adott foglalkozás dinamikája, technikai feltételek, az adott foglalkozáson alkalmazandó technika, környezeti feltételek. Ha én látogatlak meg, az 20%-os felárral tudom megtenni a kieső idő és közlekedés miatt.
 • Díjak és kondíciók
  I. ÁRAK Egy óra: HUF 6,000; 10 órás csomag: HUF 50,000 (17% megtakarítás); 20 órás csomag: HUF 90,000 (25% megtakarítás); Egyedi megállapodás: díjazás és kondíciók egyedi megállapodás tárgyát képezik. Ez a megoldás legalább 30 órás keret felett lehetséges, különösen nagyon intenzív és gyakori foglalkozások esetén. II. FIZETÉSI MÓDOK A jelenleg vagy átutaláson keresztül történő vagy készpénzes rendezést tudok elfogadni. Dolgozom azon, hogy egy későbbi időponttól a kártyás fizetés is elérhető legyen. A fizetés egy összegben, a megbeszélt foglalkozás megkezdése előtt történik.
 • Időpontok lemondása és/ vagy módosítása
  Az időm értékes számomra és szeretném minél hatékonyabban kihasználni. Ennek tudatosítása érdekében a következő szabályt követem a lemondásokkal és/ vagy módósításokkal kapcsolatban: Ha a megbeszélt foglalkozást a tervezett kezdés előtt 24 órával mondod le akkor nem számítok fel lemondási díjat. Aznapi lemondás esetén (24 órán belül) 50%-os lemondási díjat számítok fel az tervezett foglalkozás díja után. 4 órán belüli lemondás esetén a foglalkozás teljes díját felszámítom lemondási díjként.
 • My personal experience with English language
  My approach and methods might seem a bit unusual or unorthodox and can be explained by the way I acquired English. (1) I never learnt English in an organized, schematic manner. No classroom or courses ever visited. I literally picked it up "on the fly" (with great help by a native mentor from 2001). When I joined banking in 1995, I hardly knew anything about banking, let alone English. The interview was done in French (for a French bank) because my English, simply, was not good enough. By mid 1996, I managed to achieve a level, whereby, I was able to comfortably and readily write policies and procedures in English (my first job). This was the result of dedication, hard work and strong resolve. As a consequence, the career in banking has opened for me. (2) Out of the 22 years in banking, I spent almost 17 abroad, working with various institutions, from various countries in teams composed of various cultures. I used (and still use) English every day for conversations, for work and (for some time) private life as well. (3) Although I was comfortable with writing quite early, it took quite some years to reach total comfort and aptitude for the oral part (speaking and conversations). Had I practiced speaking more intensively, I would have halved the period to reach fluency. (4) I realise how important it is to remain active in both oral and aural communication. Practice, practice, practice, every day. Whatever is not used, the brain wipes out of the active memory. (5) What really helped me to grow and expand in English are: (a) A choice to "learn to swim" (in 1995), upon the jump into deep water (i.e. take on an assignment where I did not have the skills). (b) Urgency to write and speak well, and conscious actions to close gaps. (c) Strong resolve to put extra efforts in. (d) Everyday practice with lots of interaction. (e) Live environment is great for tracking progress and for immediate feedback. (f) Great native mentor and professional to help, guide, correct when necessary.
 • Approach (#1): the relevance of emotions
  For your growth, you explore and unlock the potential of positive feelings and emotions. Strong emotions are essential and beneficial for good memory and strong learning skills. Words, expressions, sentences, when associated with positive emotions, are preserved longer and are recalled much easier. (In fact, with negative emotions, you achieve just about the same but you want to enjoy what you do, don't you?) You let your intelligence and emotions connect in harmony and cooperate. Your life energy flows freely and you are better suited to maximise your potential. Your learning speed accelerates. (1) You select topics, subjects that you love and are emotionally connected to or attached to. These topics will be the inner circle and base for your growth and expansion. (2) You create a vision of yourself speaking comfortably and effortlessly. You imagine what you become and you just feel good in your skin. (3) During sessions, you give your full attention and concentration to the topic and subject at hand. You enjoy what you do.
 • Approach (#2): the importance of communication and practice
  Learning a language should be as easy as drinking water or breathing; it does not require any special skill that you do not possess already! A child acquires his/ her native language within a very short time. Now, when your motivation and conscious thinking is there: why would you not be able to do it faster? General rule Your plan considers what you want to improve. If you want to improve your writing skills you practise writing. If you want to interact with others efficiently you practice speaking, listening and reading. In short, the sessions are customised to your goals and wishes. Suggested method Focusing on oral (speaking, reading) and aural (listening) communication is a more efficient approach. This approach yields more benefits and I strongly recommend we follow this approach. Why? (1) You are directly exposed to a live environment, a live context. This way, you see how a native speaker thinks when a sentence is made and you get used to it (big picture first, details after). (2) Vocabulary, grammar, expressions come from live context, live structures; you can easily relate to the context and recall them. (3) There are ready-made expressions and sentences at your disposal, to use right away. The sessions rely on written, audio and video material. You choose subjects that are close to your heart. I arrange the corresponding material from native authors and speakers. A healthy balance of listening, speaking, reading and writing is maintained. About grammar Grammar is discussed and explained as and when it comes with the text or video being explored. Again, with the focus on oral and aural communication skills, you relate grammar directly to the context of the material.
 • What you get and do not get with me
  What you DO get A plan that is customised to your goals and wishes. Session topics that are close to your interests and heart. Subjects, schedule and tempo tailored to your objectives and circumstances. Exposure to listening-, reading- and video material, slightly outside your comfort zone (challenging and manageable). Lots of practice: listening, speaking, translating, memorising, repeating, drilling. Focus on live text, sentences and expressions that you can readily use. Writing that is needed for translation and grammar. Lots of practice with lots of mistakes (and encouragement to make mistakes). A relaxing environment. The necessary technical support. Sessions that you enjoy. My undivided attention and guidance through one-on-one sessions. What you do NOT get A classroom-type learning experience with books, exercises, fix topics and fix schedule. Tests. Homework. (But, I encourage you to translate the topic we discussed, understand it, learn it and tell me by heart during next session). Excessive writing practice (unless this is your goal). A linguistic approach with excessive focus on grammar. Lots of theory. An environment that expects you to speak error-free.
 • About the learning process...
  (You) Explain your specific goals, circumstances, wishes, the efforts that you intend to put into our sessions and the timeframe for the individual stages of your growth. (Me) Assess and establish your current level and major gaps to close (in comparison with your goals). (We) Refine the objectives, timeframe and milestones and put them on a roadmap. (You) Choose your topics that we use during our sessions. (Me) collect the listening, reading and video material respecting your choice. (We) Discuss the topics, follow the roadmap. (These are our sessions). (Me) Track progress against the roadmap.
 • We have one-on-one sessions: What is the benefit?
  You have my full, undivided attention during sessions. You are very active during sessions, you get immediate feedback and explanation. No group noises, boredom or frustration due to differences between group members. Your very specific needs, as to the sessions and your progress, are addressed. The plan is customisable to your goals and needs.
 • What is my role?
  When you are really motivated to develop/ improve your English skills (or anything else), it is not a teacher that you need (you are your own teacher, in this case). I would much rather be your guide and coach, helping and supervising your progress. I would be a facilitator who organises and provides the conditions that are necessary to best serve your progress.
 • What is expected from you?
  (1) There is no magic wand to acquire a language. You make it happen through consistent work, dedication and motivation. It is fun when you see your ability and confidence grow. (2) Demonstrate clarity as to what you want to achieve and define how much time and energy you have for this. It does not matter if your intent is to boost your conversational English or business English, I help with both. (3) You have at least a basic level of knowledge and understanding. (4) Open mind, motivation and a relaxed mind are critical to good progress. You visualise yourself interacting comfortably in English. Be assured, once you are ready inside, you shall manifest it on the outside. (5) Liberate yourself from the mindset of perfection and allow yourself to make mistakes. The best you can do is to acknowledge and correct those mistakes. The pace and frequency of your errors and failures determines the speed of your growth. (6) Acknowledge any negative mental conditioning (if at all) with regard to your abilities. Turn around your fears and let that energy work in your favour.
 • Video or face-to-face sessions?
  My strong recommendation is to hold face-to-face sessions, your physical presence Video-sessions are acceptable insofar as it is held on an exception basis. As far as I am concerned, video-sessions is a solution serving your comfort. Putting your comfort to the forefront, however, disturbs the whole idea of motivation, dedication (impairs it). For video-sessions to be held, some technical conditions must be met and these are: uninterrupted connection, pristine video quality and video streaming quality.
 • Venue
  It is my intent that the sessions are held in a calm, relaxed, comfortable and stylish environment. A positive and friendly environment is half success. Let the feeling permeate you and relax your mind; it doubles learning ability. The base venue is my "MOM Park Home Office", that is located very near MOM Park Plaza. There is an alternative venue, called "City Center Home Office", near Ferenciek tere. This latter is subject to availability; when no guests use the apartment I am happy to host the sessions there. [Check out the sites where sessions would be held; get to know more under "Venue".] About sessions outside my offices: At your request, I may accept visiting you in your office and have the sessions there. My acceptance and consent to visit you is subject to certain circumstances and conditions. These circumstances relate to: work intensity, technical conditions, session techniques and environmental conditions. Sessions outside my office will cause a 20% surcharge over the agreed hourly fee, as a compensation for the unproductive time due to commuting.
 • Prices and terms
  I. PRICES Single hour: HUF 6,000; Package of 10 hours: HUF 50,000 (17% savings); Package of 20 hours: HUF 90,000 (25% savings); Customised solution: rates and terms are subject to discussion and agreement. This solution is applicable for a cooperation over 30 hours, particularly, in case of high-frequency and high-intensity learning process. II. PAYMENTS AND SETTLEMENTS At this time, the accepted forms of payments are of transfer or cash. We are working so that card payments are accepted as well. Payments are to be arranged in full, prior to the start of your scheduled stay.
 • Cancellation policy
  Time is a precious resource and I intend to use it as efficiently as possible. To deal with it consciously for the both of us, the following cancellation policy applies: You may cancel our appointment with no charge up to 24 hours prior to the planned and scheduled session. In case of same day cancellation (within 24 hrs), 50% of the fee is charged and invoiced. In case of cancellation within 4 hrs of the scheduled start, the full amount is charged and invoiced.
bottom of page