top of page
snowdrops-793435_1920.jpg

Hozd ki a legtöbbet a változásból!

 

Ha spirituális (nem fizikai) lényegünk a tudatosság és (éber) figyelem, akkor fizikai (ego identitású) lényegünk a változás ebben a dimenzióban (dualitás), melyben fizikailag létezünk. Életünket annyi hatás éri, hogy lehetetlen ezek követése, nemhogy irányítása. Technikailag, a változás a különböző duális attribútumok két ellenpontja közötti átmenetet jelenti: beteg <=> egészséges, alacsony <=> magas, boldogtalan <=> boldog, szegény <=> gazdag, félelem <=> szeretet, depresszió <=> boldogság, háború <=> béke, kudarc <=> siker, stb.

Ha mélyebben belegondolsz, akkor egyrészről azt látod, hogy a "változás" akár az "élet" szinonimája is lehetne (fizikai dimenzió). Másrészről viszont az "élet" ellentéteként is felfogható (nem-fizikai dimenzió). Mindez attól a nézőponttól függ, hogy miként észleljük és definiáljuk az "életet". A változás meghatározásával könnyebb a dolgunk: egy dolog jelenlegi észlelelése (érzékszervekkel, gondolattal, érzettel, érzelemmel) különbözik attól, ahogy korábban észleltük. Két lényeges dolog van itt: (a) saját észlelésünktől függ minden, (b) felelősségünk van abban ahogy a dolgokat észleljük.

Tehát, az egyetlen dolog amit teljesen kézben tudunk tartani az az, ahogy a dolgokat észleljük, gondolunk és érzünk felőlük; ebben teljes a felelősségünk és ez az egész lényege. Ebből következik, hogy a változás éppannyira van rajtunk kívül mint amennyire rajtunk belül. A két dolog EGY.

​​

A foglalkozásokon felismered azt, hogy egy egész arzenál áll a rendelkezésedre annak érdekében, hogy a változást a magad javára fordítsd. Ennek elemeit bármikor elő tudod hívni, hogy győztesként gyere ki a változásokból. Ha valóban ezt akarod.

A részleteket megtudhatod ha átnézed az alábbi pontokat (GY.I.K. "gyakran ismételt kérdések"):

Technikai okok miatt a témákat magyar (#1-12) és angol (#13-24) nyelveken egyszerre jelenítjük meg.

bottom of page